CRM Grup Mülakatları İçin 5 İpucu

Yazar :

CRM Grup Mülakatları İçin 5 İpucu

Biliyorsunuz ki uluslararası ve ulusal bazı havayolu şirketleri mülakatlarda grup mülakatı yöntemini kullanıyor.

Bireysel mülakatta olduğu kadar grup mülakatlarının da kendi içerisinde farklı bir dinamiği bulunmakta. Yetkinliklerimizi ve CRM becerilerimizi çok daha farklı metotlar ile ön plana çıkarmamız gerekmekte. 

Bu yazımızda da grup mülakatlarında dikkat etmemiz gereken 5 maddeyi sıraladık. Birlikte inceleyelim;

Mülakata erken gidin.

Mülakat tarihiniz ve saatiniz size bildirildiği an itibariyle hazırlıklara başlamanızda fayda var. Mülakatın gerçekleşeceği şehirde yaşamıyorsanız en az bir gün önce oraya gitmeniz ve sabah mülakat saatinden önce orada bulunmanız önemli olacaktır.

Etrafı gözlemleyin.

Mülakatınızın başlamasıyla birlikte tüm ekip arkadaşlarınızı ve bulunduğunuz yeri gözlemlemeniz önemlidir. Tüm dikkatinizi detaylara verecek kadar olmasa da etrafınızda olup biteni biliyor olmanız fayda sağlar.

Aktiviteleri iyi değerlendirin.

Size verilen case’leri iyi anlayın ve sizden istenenin farkında olun. Sonuca odaklanırken süreci kaçırmak istenen bir performans değildir. Sonuca nasıl ulaştığınız ve gidiş yolunuz da değerlendirme aşaması içerisinde bulunmaktadır. 

Yeteneklerinizi doğru kullanın.

CRM oldukça alt bileşeni olan bir yetenek bütünü olgusudur. Bu doğrultuda mülakatınız esnasında hangi yeteneğinizi ve CRM bileşenini ön plana çıkarıp kullanmanız gerektiğini iyi değerlendirmeniz gerekir. 

Diğer adayları rakibiniz olarak değil ekip arkadaşınız olarak değerlendirin.

CRM yetkinliklerinden biri de etkili takım çalışmasıdır. Ek olarak sizinle birlikte mülakata giren adayları rakibiniz değil de takım arkadaşınız olarak görürseniz; daha iyi bir takım oyuncusu olur ve hedefe çok daha uyum içerisinde ulaşma şansınız olur. 

Elbette bu 5 madde ile birlikte grup mülakatlarında dikkat etmemiz gereken pek çok unsur bulunmakta. Dilerseniz mülakatınız öncesi, sizin gibi CRM’e hazırlanan pilot adayları ile birlikte gerçeğe yakın bir grup mülakatı deneyimleyebilirsiniz. 

 

Grup Mülakatı Deneyimlemek için; https://forms.gle/L3FXsKcpswwyrwuh9

Mülakatta (CRM) Yapılması Gerekenler? Mülakatta Elenme Sebepleri Nelerdir? https://www.youtube.com/watch?v=8ghNnFHSL_M

Yorum Bırak ;

E-mail hesabınız yayınlanmayacaktır.

Belki İlgini Çeker ;

En Yeniler

Havacılık Psikolojisi Uçan Blog
Havacılık Psikolojisi Uçan Blog