Denize Gökyüzünden Bakış: Parasailing

Yazar :

Parasailing, Parasailing nedir, Parasailing ücretleri, Ülkemizde Parasailing Yapabileceğiniz Yerler

Parasailing diğer bir deyişle deniz paraşütü uçmanın popüler yollarından biri. Ülkemizde genellikle yazları tatil beldelerinde bu su aktivitesi herkesin gözdesi haline geliyor. Parasailing, bir sürat motorunun vincine bağlı olarak paraşütün hız sayesinde havalanmasıyla yapılan bir su aktivitesidir.

Size bir can yeleği giydirilir ve paraşüte bağlanırsınız. Sonrası teknenin hareketi ve havadasınız! Deniz paraşütünü tek başınıza yapabileceğiniz gibi bir ya da iki arkadaşınızla beraber yaparak eğlencenizi ikiye hatta üçe katlayabilirsiniz!  Teknenin maksimum çıkabileceği yükseklik değişiklik gösterebilir ancak bu uçuşun ortalama süresi 15-30 dakikadır. Teknik bilgi gerektirmeyen bu aktiviteyi keyiflenmek için de yapabilirsiniz. Yalnızca rüzgârlı havada yapmanızı güvenliğiniz açısından önermeyiz. Denizi yukardan izlemek inanılmaz bir deneyim, inanılmaz bir tutku! Bir kez yapan bir daha vazgeçemiyor bizden söylemesi!

Denize Gökyüzünden Bakış: Parasailing-1
Denize Gökyüzünden Bakış: Parasailing-1

Ülkemizde Parasailing Yapabileceğiniz Yerler

Parasailing ülkemizdeki turistik sahillerde ve tatil beldelerinin neredeyse hepsinde görebileceğiniz bir aktivite haline geldi. Ancak genellikle bu aktivite Marmaris, Fethiye ve Antalya taraflarında oldukça popüler. Yani bu uçuşu tatile gittiğiniz çoğu yerde deneyimleyebilirsiniz. Bu deneyim, düşünceleri zihninizden uçurabilmekten çok daha kolay üstelik!


Parasailing Ücretleri

Denize Gökyüzünden Bakış: Parasailing-2
Denize Gökyüzünden Bakış: Parasailing-2

Parasailing yapmanın bedeli yine her aktivitede olduğu gibi yer yer değişiklik gösterir. 250-500 lira a

rası ortalama fiyatıdır. Her yıl bu bedel genellikle yükselir. Eğer bu anınızı ölümsüzleştirmek isterseniz video ve fotoğrafla beraber bu deneyim daha pahalı hale gelebilir.

Bu hayatı bir kez yaşayacağımız için bazı deneyimleri yaşamadan ölmemeliyiz. Hayat bizi korkutan, üzen, güldüren, sevindiren, heyecanlandıran kısaca yaşadığımız hissettirecek anlardan ve anılardan ibaret. Bu yüzden bize verilen bu süreyi dolu dolu geçirmek, kendimize yapabileceğimiz iyiliklerden biri. Umarım hayatınızda bu ve bunun dışında birçok unutulmaz deneyim yaşar ve biriktirirsiniz.

İyi ve güvenli uçuşlar dilerim!


Yazan: Ece Mısırlıoğlu

Kaynakça:

 

Yorum Bırak ;

E-mail hesabınız yayınlanmayacaktır.

Belki İlgini Çeker ;

En Yeniler

Havacılık Psikolojisi Uçan Blog
Havacılık Psikolojisi Uçan Blog