Uçak Mühendisliği Eğitimi

uçak mühendisliği,eğitim,lisans
Genel olarak lisans eğitiminde alınan derslere bakacak olursak;
Fizik ve matematik temel derslerdir.
1.Sınıfta; genel ortak mühendislik dersleri olan fizik, kimya, matematik dersleri, temel laboratuar deney dersleri ile bilgisayar tabanlı teknik resim, temel programlama gibi dersler görülüyor. Uçak mühendisliğine giriş ve en önemli derslerden biri olan etik dersi veriliyor.
2.Sınıfta; sayısal yöntemli derslere daha fazla ağırlık verilip dersler biraz daha derinleştiriliyor. Diferansiyel denklemler, elektrik devre temelleri, akışkanlar mekaniği, mukavemet, termodinamik, statik, malzeme bilimi gibi birinci sınıfa nazaran daha ayrıntılı dersler görülüyor.
3.Sınıfta; birinci ve ikinci sınıf derslerinden biraz daha farklı olarak ana dersler haricinde uzmanlaşmak istediğiniz alana göre seçebileceğiniz seçmeli dersler ile devam ediyor. Bu sene aerodinamik, makine elemanları tasarımı, hava uzay yapıları, ısı transferi gibi diğer iki senenin aksine biraz daha bölüm ayrıntılı dersler görülüyor.
4.Sınıfta; Uçak tasarımı, jet akışının temelleri, uçuş kararlılığı ve kontrolü, hava aracı tasarımının temelleri gibi karmaşık alan derslerinin yanında fizik ve matematik ağırlıklı dersler yoğunlaşıyor. Ve derslere ek olarak bitirme projesi ekleniyor.
- Lisans eğitiminin yanında öğrencilerin İngilizce ve mümkünse ek bir yabancı dil daha öğrenmesi gerekiyor. Çünkü havacılık gibi küresel bir alanda İngilizce ortak dil olarak kabul ediliyor. Bu bölüm için en fazla kaynak İngilizce dilinde bulunuyor. Ek dil olarak havacılık sektörünün öncülerinden olan ülkeler arasında Çin ve Asya-Pasifik ülkeleri bulunduğu için Çince öğrenilebilir. Eğitim döneminde öğrencinin projelerde aktif olarak yer alması, yarı zamanlı çalışan ya da gönüllü olarak staj yapması, mezuniyet zamanına kadar sonrası için kendisine bir yol planlaması mesleğinde başarılı olması için gerekli adımlardan bazılarıdır.
Yazan: Psk.Aybüke Denizli
Kaynakça:
< https://www.muhendisbeyinler.net/ucak-muhendisligi-nedir/