Burçlar Gerçek Mi ?

Yazar :

Burçlar Gerçek Mi?

Burçlar, yükselenler, doğum haritaları, Mars gerilemesi, Venüs retrosu… Tüm bu terimler ne anlama geliyor? Sahip olduğumuz burcun, kişilik özelliklerimizin yapı taşı olduğu ve gezegenlerde gerçekleşen değişimlerin duygu durumumuzu etkilediği doğru mu? Bugünkü yazımızda tüm bunların az da olsa bir gerçeklik payı var mı yoksa tamamen batıl inançlardan mı oluşuyor olduğuna bakacağız.

Burçların geçmişi

Geçmiş zamanlarda gökyüzü kutsallaştırılmış ve tanrının yeryüzündeki insanlarla iletişim kurma biçimi olduğu düşünülüyordu. Güneşli günlerin tanrının bir lütfu olduğu düşünülürken yağmurlu ve fırtınalı günlerin tanrının insanları cezalandırma şekli olduğu ve felaketlerin art arda geleceğine dair bir işaret olarak görülmekteydi.

Gökyüzünde meydana gelen değişikliklerin tanrının insanlar ile iletişim kurma yolu olduğu düşüncesinin hakim olmasına ek olarak, geçmiş dönemde yaşayan insanlar gökyüzünde gerçekleşen olayları inceleyerek gelecekle ilgili önemli ipuçları elde ettiklerini düşünüyorlardı. Bu şekilde gökyüzündeki değişimlerin bütün dünyayı etkilediğine inanılıyordu.

Yunanlar bu inanışları daha çok ilerleterek güneşin gökyüzündeki hareketlerini temel alarak burç ismini verdiğimiz bazı hayvan isimlerini sembolleştirdiler. Bununla birlikte burçları kapsayan astroloji ve yıldız falı ortaya çıktı.

Burçlar nelerdir?

Burçlar, doğum tarihiniz ve saatiniz sırasında güneşin gökyüzünde hangi pozisyonda olduğunun sembollerle ifade edilmesidir. Su, ateş, toprak ve hava olmak üzere dört gruba ayrılan burçlara yönelik bazı özellikler tanımlanmıştır.

  • Su grubu; Akrep, Yengeç ve Balık,
  • Ateş grubu; Aslan, Koç ve Yay,
  • Toprak grubu; Başak, Boğa ve Oğlak,
  • Hava grubu; İkizler, Terazi ve Kova bulunmaktadır.

Tüm bunlar göz önüne alındığında güneşin gökyüzündeki pozisyonu ve rastgele dağılmış yıldızların konumunun bireyin kendine has karakteristik özelliklerini belirlemesinin ne kadar doğru olduğunun kararını okurumuza bırakıyoruz. Burçlar ve Astrolojinin bilimsel dayanağı olup olmadığı ile ilgili daha detaylı bilgi vermiş olduğum yazımı okumak için tıklayınız.

Yazan: Nezrin Deniz ÖZ

——————————————————————————————————————————-

Yorum Bırak ;

E-mail hesabınız yayınlanmayacaktır.

Belki İlgini Çeker ;

En Yeniler

Havacılık Psikolojisi Uçan Blog
Havacılık Psikolojisi Uçan Blog