Startle Effect -İrkilme Tepkisi-

Yazar :

irkilme, pilot, psikoloji, startleeffect, tepki, uçak, uçuş

 

Merhabalar arkadaşlar bu yazımızda irkilme tepkisi olarak da bilinen bir fiziksel reaksiyon olayını konuşuyor olacağız.

İrkilme tepkisi nedir ?

Mesleki gruplarda da amigdala olarak (veya limbik) kaçırmak denir, ani yoğun ve beklenmedik uyarana fiziksel ve ruhsal yanıttır. En yaygın olarak “kavga veya kaçış” refleksi olarak bilinen bu fizyolojik reaksiyon, zararlı bir olay olarak algılanabilecek şeylere yanıt olarak ortaya çıkacaktır: bir saldırı, hayatta kalma tehdidi veya daha basit olarak kendisinden korkma. Dövüş veya uçuş tepkisi uygun eylemle tepki vermemizi sağlar: kaçmak, savaşmak veya bazen daha az görünür bir hedef olarak donmak. Bazı durumlarda, durum için uygun olmayan eylemlere de yol açabilir.

Startle Effect -İrkilme Tepkisi--1
Startle Effect -İrkilme Tepkisi–1

Havacılıkta irkilme etkisi , pilotun beklentilerini ihlal eden ani ve yoğun bir olaya maruz kalındığında ortaya çıkan kontrol edilemeyen, otomatik bir refleks olarak tanımlanabilir.                  

Araştırma, performansı etkileyecek ve güvenliği tehlikeye atacak kadar büyük olan irkilme ve sürpriz tepkilere odaklandı. Hayret ve sürpriz, önemli sayıda Kontrol İçi Uçuş olaylarında (LOC-I) ve diğer kaza türlerinde önemli bir rol oynamıştır .

Etkileri

Daha önce listelenen, yüksek yoğunluklu bir uyaranı takip eden geçici fizyolojik değişikliklere ek olarak, çalışmalar, yüksek bir gürültü gibi şaşırtıcı bir uyaranı takiben, temel motor tepki performansının 3 saniye kadar bozulabileceğini ve daha karmaşık motorun performansının bozulabileceğini belirledi. görevler 10 saniyeye kadar etkilenebilir.

Ürkütücü bir olaydan sonra bilişsel anlamda iyileşmek için geçen zaman da dikkate alınmalıdır. Startle’ın olaydan sonra 30 ila 60 saniye boyunca temel aritmetik problemlerin sürekli çözülmesi gibi sıradan görevler üzerindeki bilgi işleme performansını bozduğu bulunmuştur. Görev daha karmaşık hale geldikçe performans düşüşünün süresi artar. Böylece, ürkütücü etki bilişsel işlemeyi bozar ve bireyin karar verme ve problem çözme yeteneklerini olumsuz etkileyebilir.

Araştırma, Ticari-Hava-Taşımacılık (CAT) pilotları için eğitim programlarının geliştirilmesini desteklemek, bu tür reaksiyonların etkisini ve geri kazanım sürecini ölçmek için nicel bir çerçeve oluşturmak amacıyla bir dizi kapsamlı ve pratik rehberlik materyali üretmeyi amaçlamıştır. Ürkütücü etki, ani beklenmedik bir uyarana hem fiziksel hem de zihinsel yanıtları içerir. Fiziksel tepkiler otomatik ve neredeyse anlık olsa da, zihinsel tepkiler – duyusal bilginin bilinçli işlenmesi ve değerlendirilmesi – çok daha yavaş olabilir. Aslında, duyusal bilgileri işleme yeteneği – durumu değerlendirmek ve uygun önlemleri almak – yoğun fizyolojik tepkiler nedeniyle ciddi şekilde bozulabilir veya bunalmış olabilir. Fizyolojik aktivitedeki bu değişiklikler şunları içerir:

  • Kardiyovasküler Sistem: Kalp atış hızı artar, kan basıncı artar ve koroner arterler genişleyerek beyin, uzuvlar ve kaslara kan akışını arttırır.
  • Solunum Sistemi: Vücuda daha fazla oksijen sağlayarak derinlik ve solunum hızı artar
  • Endokrin Sistem: Karaciğer enerji için ek şeker salgılamaktadır. Adrenal bezler adrenalin salgılar
  • Kas Sistemi: Kaslar anında harekete hazırdır
  • Boşaltım Sistemi: Ter üretimi artar
  • Sinir Sistemi: Beyin aktivitesi değişir, reaksiyonlar daha az mantıklı ve daha içgüdüsel hale gelir

Uçuş güvertesinde, pilotlar irkilme refleksini ve tepkisini ortaya çıkarma potansiyeline sahip çeşitli uyaranlara maruz kalabilir. Kuş çarpması , uçak üzgün , birden fazla motorun aynı anda arızalanması ve lazerler tarafından ani aydınlatma gibi görsel uyaranlar, hepsi pilotların şaşırttığı veya hatta yönünü kaybettiği olaylarla sonuçlandı. Havacılıkta, irkilme refleksinin derhal etkisi, kısa süreli bir yönelim bozukluğunun yanı sıra görev kesintilerine ve / veya kısa bir karışıklık dönemine yol açabilecek kısa süreli psikomotor bozulmaya neden olabilir. Böyle bir durumda, yeniden yönlendirme ve göreve devam etme için bir süre gerekecektir.

Sinsi bir olaydan sonraki performans uçuş güvenliğinin zararından etkilenebilirken, daha büyük endişe mürettebat şartlandırılmış irkilme müdahalesinin kendisi sırasında ne yaptığını ya da yapmadığını gösterir. Burada karar verme süreci, özellikle karmaşık uçuş görevleriyle ilgili kararlar vermek için gerekli olan üst düzey işlevler, en önemli ölçüde bozulabilir.

Sevgilerimizle, keyifli okumalar.


Yazan: Muhammed Can Düşünür,Mısra İlksen Önder

Kaynakça

  1. https://flightsafety.org/asw-article/startle-effect/
  2. https://www.skybrary.aero/index.php/Startle_Effect
  3. https://www.easa.europa.eu/document-library/research-reports/easarepresea20153
1 Yorum *
  1. Muzaffer Çetingüç 2 sene ago
    Reply

    Yazı güzel ve kapsamlı. Tebrik ederi. Küçük bir uyarı: ilk paragrafın 3. satırında geçen ifadede (Dövüş veya uçuş tepkisi uygun eylemle tepki vermemizi sağlar…), “Dövüş veya Uçuş” sözcükleri, sanırım “Fight or Flight”ın çevirisi olarak kullanılmış. Buradaki Flight sözcüğünün, uçuş anlamında değil, Kaçış anlamında çevirilmesi gerekirdi…

Yorum Bırak ;

E-mail hesabınız yayınlanmayacaktır.

Belki İlgini Çeker ;

En Yeniler

Havacılık Psikolojisi Uçan Blog
Havacılık Psikolojisi Uçan Blog