Stipa Caproni

Yazar :

stipacaproni, stipacaproniaircraft, stipacaproniairplane, Stipacaproniflyingbarrel, stipacapronimodel, stipacaproniplane, uçak

 

Stipa Caproni-1
Stipa Caproni-1

  Uçak denince aklınıza ne gelir? Devasa büyüklükte, ihtişamlı, kanatları sonsuz gökyüzüne meydan okuyabilecek bir demir kütle yığını mı? Hayalinizde canlanan resme biraz zıt bir uçaktan bahsedeceğim bugün sizlere: Stipa Caproni.

   Deneysel bir İtalyan uçağı olan Stipa-Caproni, 1932 yılında Luigi Stipa tarafından tasarlanmış olup, Caproni tarafından prototip olarak inşa edilmiştir.

   Görünümüyle adeta çizgi romanı andıran uçak, geleneksel bir gövde yerine, kısa, geniş, içi boş bir tüpten oluşmaktadır. Sırtında bir kamburda iki tandem kokpit vardır. Eliptik şekilli bir kanat seti, gövdenin orta pozisyonunda, ana uçlar borudan ve motor nacelinden geçerken monte edilmiştir. Nispeten küçük bir dümen ve asansörler, doğrudan pervanenin kayma yönünde borunun arka kenarına tutturulmuştur. Uçağın alçak, sabit, sıçramış ana iniş takımına ve bir kuyruk tekerleğe sahip olması, yerdeyken çömelmiş gibi görünmesini sağlıyordu. Dümeni İtalyan bayrağının renklerini (yeşil, beyaz, kırmızı) taşıyan uçak, günün yarış uçaklarında kullanılan tipte mavi ve krem şemada boyanmıştır.

   Tasarımıyla dikkat çeken hatta ‘flying barrel’ lakabı takılan uçak, 7 Ekim 1932 yılında Caproni şirket test pilotu Domenico Antonini tarafından test uçuşu yapılmıştır.

   Uçak, geleneksel uçak tasarımlarından belirgin şekilde daha iyi performans gösteremediği için başka bir prototipi üretilmemiştir. Ardından, 1998 yılında AerotechQueeensland isimli Avusturalya şirketi Stipa-Caproni’ nin 3/5 lik bir modelini yaparak uçurmuştur. Bu model günümüzde Avusturya’ da sergilenmektedir.


Genel Özellikleri

  • Mürettebat: 1 veya 2
  • Uzunluk: 5.88 m (19 ft 3 inç)
  • Kanat Açıklığı: 14.28 m (46 ft 10 inç)
  • Kanat Alanı: 19 m²
  • Boş Ağırlık: 570 kg (1,257 lb)
  • Brüt Ağırlık: 850 kg (1.874 lb)
  • Pervaneler: 2 kanatlı zemine ayarlanabilir pervane
  • Motor: 1 x de Havilland Gipsy III 4 silindirli ters hava soğutmalı sıralı pistonlu motor, 90 kW (120 hp)

Verim

  • Maksimum Sürat: 133 km/s (83 mil/saat, 72 kn)
  • İniş Hızı: 68 km/s (42 mil/sa)
  • İniş Koşusu: 180 m (591 ft)
  • Servis Tavanı: 3700 m (12.100 ft)
  • Yüksekliğe Kadar Geçen Süre: 40 dk da 3.000 m (9.843 ft)
  • Güç/Kütle: 0.105 kw/kg (0.064 bg/lb)
  • Kalkış Mesafesi: 180 m

Yazan: Emine Kübra Korkmaz

Kaynakça:

https://www.goklerdeyiz.net/ilginc-ucaklar-stipa-caproni/

https://www.historynet.com/caproni-flying-barrel.htm

https://en.wikipedia.org/wiki/Stipa-Caproni

https://www.italianways.com/the-caproni-stipa/

https://www.airturkhaber.com/yazarlar/ahmet-agaoglu/en-garipler/

 

  1. Josephgem 1 ay ago
    Reply
    Your comment is awaiting moderation.

    Покупка семян это одно из более принципиальных решений для каждого садовода или фермера. Выбор качественных и подходящих семян определяет успех будущего урожая и результатов ваших усилий. Поэтому перед покупкой семян стоит уделить достаточное внимание выбору правильного поставщика и качеству товара.

    Прежде всего, стоит найти, семена заказ почтой [url=https://divan96.ru/vyrashhivanie-kannabisa-doma/]https://divan96.ru/vyrashhivanie-kannabisa-doma/[/url] купить семена овощей и цветов в интернет магазине какие растения вы собираетесь выращивать. Например, если у вас есть огород, для вас понадобятся семена овощей помидоров, огурцов, моркови и так далее Для тех, кто занимается цветоводством, главно избрать зёрна цветов либо декоративных растений.

    После того, как определены предпочтения по культурам, следует выбрать надежного поставщика. Главно выбирать компании, имеющие превосходную репутацию и делают отличное предложение качественные продукты. Проверьте отзывы и рейтинги онлайн, обратитесь к знакомым садоводам или фермерам за советами.

Yorum Bırak ;

E-mail hesabınız yayınlanmayacaktır.

Belki İlgini Çeker ;

En Yeniler

Havacılık Psikolojisi Uçan Blog
Havacılık Psikolojisi Uçan Blog