THK Sportif Havacılık Kursları Nelerdir?

Yazar :

THK Sportif Havacılık Kursları Nelerdir?

  Sadece engin gökyüzü bizi büyülediği için mi sportif havacılığı cezbedici buluruz? Ya da cesaretimizi, dayanıklılığımızı ve gücümüzü test edip kanıtlama fırsatı sunduğu için mi? Aslında cevap basit: İnsanın doğası gereği bulunmaması gereken ve zorlu fiziksel koşulların mevcut olduğu bir yerde hayatta kalabiliyor oluşunun verdiği hazdan ibaret olay. İçten içe kendimizi Görevimiz Tehlike filmindeymişiz gibi hissettirmesi de cabası. Yine de tehlikeli atlayışları ve emniyetsiz uçuşları kurgusal bir karakter olduğu için Ethan Hunt’a bırakıp gerçek hayatta gerekli eğitim ve lisansları alana kadar sportif havacılık faaliyetlerini tandem olarak sürdürmekte fayda var. Ülkemizde sportif havacılık eğitimi denildiğine ise akla gelen ilk yer Türk Hava Kurumu. Gelin önce köklü Türk Hava Kurumundan bahsedelim, ardından da gökyüzü sevdalılarına sağladığı sportif havacılık kurs imkanlarından.

Türk Hava Kurumu

Havacılığa yönelik çalışmalar yapması için 16 Şubat 1925’te kurulan ‘Türk Tayyare Cemiyeti’, Mustafa Kemal Atatürk’ün ellerinde şekillenmiştir ve Türk Havacılığının büyümesinin ve gelişmesinin temeli atılmıştır. 1935’te yapılan 6. Büyük Kongre’de, Türk Tayyare Cemiyeti, Türk Hava Kurumu ismini almıştır. Peş peşe açılan paraşüt, planör, motorlu uçuş ve model uçak okulları, 1936’da hizmete giren İnönü Planör Kampı, 1937’de açılan Etimesgut Motorlu Uçuş Kampı, aynı yıl yapılan Ankara ve İzmir Paraşüt kuleleri binlerce genci bir araya getirmiştir.

THK Sportif Havacılık Kurs Branşları

Türk Hava Kurumunun görev ve sorumlulukları içerisinde yer alan “Sportif havacılığın hemen hemen her alanında sporcu yetiştirmek” ilkesinden hareketle birçok alanda eğitimler verilmektedir. İçinde paraşüt, yamaç paraşütü ve planörün de bulunduğu ve adrenalin tutkunlarının gözlerini parlatacak THK sportif havacılık kurs branşlarına yakından bakalım.

Yamaç Paraşütü Kursu: Günümüzde Türkiye’de resmi olarak yamaç paraşütü eğitimleri THK’da ve THK’ya bağlı kulüplerde yamaç paraşüt öğretmenleri tarafından verilmekte ve belgelendirilmektedir. Yeni başlayacak olan adayların Türk Hava Kurumu resmî sitesi üzerinden ilk önce yamaç paraşütü başlangıç kursuna (P1 ve P2) başvurmaları gerekmektedir.

P2 başlangıç eğitimindeki amaç, kursiyere yamaç paraşütü sporunu tanıtmak, teorik eğitimlerden sonra ilk önce alçak uçuşlarla arkasından irtifa süzülüşleriyle ilerleme kaydederek kursiyeri yavaş yavaş irtifa uçuşlarına hazırlamak ve kursiyerin emniyet limitleri içinde uçmasını sağlamaktır. Kurs süresi, kursiyer sayısı ve meteorolojik koşullara bağlı olarak asgari 7 uçuş günüdür. Kursta her öğrenciye 60-350 m yüksekliğindeki tepelerden minimum 7 uçuş yaptırılır.

Fethiye, Ölü Deniz

Kursa Katılım Şartları;

– 16 yaşından gün almış olmak,

– En az 1.50 m, en fazla 2.00 m boyunda ve en az 45 kg, en fazla 120 kg ağırlığında olmak,

– En az ilköğretim mezunu olmak,

– Sağlık yönünden uçuşa engel bir durumu bulunmamak,

– Kondisyon ve fiziği spora uygun olmak, şartları aranır.

Adaylar P2 başlangıç eğitimini başarıyla tamamlayıp Yamaç Paraşütü Başlangıç Pilot Sertifikasını (P2) aldıktan sonra Yamaç Paraşütü Orta Seviye Pilot Kursu (P3)’na başvuruda bulunabilirler. Dileyen adaylar sırasıyla Yamaç Paraşütü Pilot Kursu (P4) ve Yamaç Paraşütü Deneyimli Pilot Kursu (P5)’na katılarak eğitimlerini sürdürebilirler.    

 Türk Hava Kurumu tarafından düzenlenen kurslar Eskişehir’in 15 km batısında bulunan İnönü ilçesinde Türk Hava Kurumunun tesislerinde gerçekleştirilir. İlçenin kuzeye bakan yamaçları, özellikle yaz aylarında kuzeyden esen rüzgarları ile çok uygun uçuş şartları yaratmaktadır.

Paraşüt (Namı Diğer Skydiving) Kursu: Paraşütle atlama, genellikle hava araçlarından çıkış yapılarak boşluğa ve belirli bir yükseklikte de paraşüt açarak yavaş bir şekilde yere inilen bir aksiyon sporudur. Hava aracından çıkış ve paraşütün açılması arasındaki zaman serbest düşüş olarak adlandırılır. Serbest paraşütçülükte uçaktan çıkıldıktan sonraki ilk 10 sn hız ve sürat katlanarak artmaya başlar ve 10 sn sonunda limit hız denilen hıza ulaşılır. Limit hızda saatte yaklaşık 180 – 220 km arasında bir hıza, saniyedeki irtifa kaybı 53 m’ye ulaşır.

“AFF (Accelerated Freefall)” Hızlandırılmış Serbest Düşüş olarak adlandırılan bu atlayış, öğrencinin serbest düşüş ustalığını geliştirir. Öğrenci 3000 m irtifadan iki öğretmen ile birlikte paraşütü açmadan 40 sn kadar serbest düşüş yapar, karşılaştığı problemler öğretmenler tarafından gösterilerek giderilir.

Kurs Merkezleri: 

İnönü Havacılık Eğitim Merkezi: Paraşüt okulu faaliyetlerinin yaz aylarında yoğun olarak yapıldığı ana eğitim merkezidir. Eskişehir’e 40 km mesafede eğitim ve konaklama tesisleri olan, bütün havacılık faaliyetlerinin aynı anda yapılabildiği bölgelerdendir.

Selçuk Havacılık Eğitim Merkezi: İzmir’e 70 km, Kuşadası’na 15 km mesafede, Efes harabeleri ve Meryem Ana Kilisesi’nin bitişiğinde 1760 m uzunluğunda asfalt pisti olan özellikle uluslararası paraşüt yarışmalarına ev sahipliği yapmış turistik atlayış merkezidir. Eğitim Merkezinde yıl boyunca Paraşüt ile Tandem Atlayışları, Model Uçak, Microlight ve Pilotaj eğitimleri verilmektedir.

Planör Kursu: Adaylar THK bünyesinde üç ayrı planör kursuna başvurabilirler. 

  • Amatör Havacılık Eğitimi: Teorik eğitim toplamı 10 saattir. Uçuşların tamamı çift kumandadır. Toplamda 4 saat temel eğitim uçuş dersleri verilir. 
  • Planör Pilot Lisans Eğitimi: Buradaysa teorik eğitim toplamı 30 saattir. Uçuşlar iki aşamadan oluşmaktadır, Birinci Safha ve İkinci Safha Eğitimi. Birinci safha sonunda A brövesi almaya hak kazanılır. İkinci safha içerisinde B ve C brövesi alınır. Eğitimin sonunda SHGM (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü) Kontrol Pilotu tarafından Lisans alma ve Acil durum prosedürlerinden teorik sınav yapılır. Sınavda başarılı olan öğrenciler SHGM tarafından belirlenen kontrol pilotu ile Planör Pilot Lisansı alma uçuşunu gerçekleştirir. Uçuşta da başarılı olan öğrenci SHGM onaylı Planör Pilot Lisansı almaya hak kazanır.
  • Öğretmenlik Sertifikası Eğitimi: Uçuş Ekibi Lisanslandırma Talimatı (SHT-FCL) kapsamında gerekliliklerini yerine getiren adaylara 30 saat teorik eğitim, 16 saat uçuş eğitimi verilir. Kontrol Pilotu tarafından yapılan uçuş sonrası Planör Uçuş Öğretmeni Sertifikası almaya hak kazanılır.

Motorlu Yamaç Paraşütü Pilot Kursu (M1): Amaç, pilota motorlu uçuşun püf noktalarını öğretmek ve motorlu yamaç paraşütü  uçuşlarını güvenli ve verimli bir şekilde yapmasını sağlamaktır. Kurs süresi, öğrenci sayısı ve meteorolojik koşullara bağlı olarak asgari 7 (yedi) gündür. Bu kursta kursiyerler, motorlu yamaç paraşütü öğretmeni nezaretinde 25 sorti/10:00 saat uçuş yaparlar.

Kursa Katılım Şartları;

– 18 yaşını doldurmuş olmak,

– En az Yamaç Paraşütü Deneyimli Pilot (P4) sertifikasına sahip olmak,

– En az 1.60 m boyunda ve en az 50 kg, en fazla 120 kg ağırlığında olmak gerekmektedir.

– Ayrıca kursiyerin önceki uçuşlarda emniyet ve emercensi kurallarına tam olarak uyup uymadığı değerlendirilir.

Yelkenkanat Başlangıç Eğitimi (H2): Başlangıç kursu 15 eğitim günü olarak planlanır. Uçuş eğitimleri maksimum 50 m yükseklikteki tepelerden yaklaşık 30 sorti süzülme eğitimleri ve teorik dersleri kapsamakta. Bölgede eğitim için uygun tepe olmaması durumunda vinç sistemi ile eğitim gerçekleştirilir. Öğrencilerin gelişimi için bölgenin ve meteorolojik şartların uygun olması durumunda öğretmen eşliğinde bir sorti yelkenkanat tandem uçuşu yapılmaktadır. Eğitimin vinç ile yapılması veya meteorolojik şartların uygun olmaması gibi nedenlerle kurs süresinde değişiklikler olabilir.

Microlight Kursu: Kurslar; yaz aylarında THK İnönü Havacılık Eğitim Merkezi Müdürlüğünde, kış aylarında ise Selçuk/İzmir ve Antalya’da bulunan Karain Eğitim Merkezinde açılmaktadır. Pilot lisans eğitimi 25 saat uçuş ve 45 saat teorik eğitimden oluşur. Uçuş okulunda 24 saat uçuş yaptıktan sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden görevlendirilen kontrol pilotu ile 01:30 saat kontrol uçuşunu başarıyla tamamlamak gerekmektedir. Kursa 10 günden fazla ara veren kursiyer için 01:00 saat ekstra uçuş yapması SHGM tarafından istenir. 

Gyrocopter Kursu: Gyrocopter, motor teçhizatına sahip, rotoru motordan bağımsız dönerek uçabilen, azami kalkış ağırlığı 600 kg ve altında olan çok hafif hava aracı olarak tanımlanmaktadır. Kurslar; yaz aylarında THK İnönü Havacılık Eğitim Merkezi Müdürlüğünde, kış aylarında ise Selçuk/İzmir ve Antalya’da bulunan Karain Eğitim Merkezlerinde açılmaktadır. Kurs tarihleri başvuru önceliğine göre başvuru sahipleri ile mutabık kalınacak tarih aralığında planlanmaktadır. Kontenjan bir dönem için 2 kişi ile sınırlıdır. Pilot lisans eğitimi 25 saat uçuş ve 45 saat teorik eğitimden oluşur. Uçuş okulunda 24 saat uçuş yaptıktan sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden görevlendirilen kontrol pilotu ile 01:30 saat kontrol uçuşunu başarıyla tamamlamak gerekmektedir.

Sonsöz

Türk Hava Kurumu sportif havacılık kurs başvurularını ve faaliyet takvimini buraya tıklayarak takip edebilirsiniz. Kurs ücretleri başvuru aşamasında belirtilecek olup ilgili havacılık eğitim merkezlerindeki tesislerde konaklama da fiyata dahildir. Kurslarda kontenjan sınırı vardır ve aday seçim sürecinde Türk Hava Kurumuna bağışta bulunarak seçilme olasılığınızı arttırabilirsiniz. Ayrıca Türk Hava Kurumunun ülke geneline yayılmış şubeleri bünyesindeki gönüllülük esaslı Genç Kanatlar Topluluğu’nun bir parçası olup burada aktif rol almak da çok anlamlı olabilir.

Yazan: İrem Karkaş

Kaynakça

https://thk.org.tr/ 

https://yigm.ktb.gov.tr/TR-10164/hava-sporlari.html 

Mustafa Kemal Yılmaz, Feyzullah Yeşilyurt, (2020), Sportif Havacılık, Türkiye’deki Sportif Havacılık Faaliyetleri Üzerine Stratejik Bir Değerlendirme, Temel Sorun Alanları ve Çözüm Önerileri

 

 

 

 

 

 

Yorum Bırak ;

E-mail hesabınız yayınlanmayacaktır.

Belki İlgini Çeker ;

En Yeniler

Havacılık Psikolojisi Uçan Blog
Havacılık Psikolojisi Uçan Blog