Turkish Cargo

Yazar :

#aşılarnasıltaşınıyor, #turkhavayolllarıkargo, #turkishcargo, #turkishcargofilo, havakargo, havataşımacılığı

 

Bildiğiniz gibi son zamanlarda covid-19 aşılarının ülkemize gelişi oldukça gündemde. Biz de bu konunun havacılık tarafından bakarak, ülkemize aşıları taşıyan Turkish Cargo’dan bahsetmek istedik. Öncesinde hava kargo ile ilgili detaylı bilgiye sahip olmak isterseniz tıklayabilirsiniz. https://blog.havacilikpsikolojisi.net/hizli-ve-guvenli-bir-ulasim-hava-kargo/

Tarihçe

Bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları’nın alt markası olan Turkish Cargo, ilk kargosunu 1947 yılında Atina hattında taşımıştır. Marka 2000 yılına kadar ‘Türk Hava Yolları Kargo’ ismini kullanırken bu tarihten sonra günümüzdeki ismi ‘Turkish Cargo’ adını kullanmaya başlamıştır.

Şirket; başlangıçta yolcu uçaklarının bagaj bölümünde, yolcu bagajlarından kalan kısımda kargo taşırken daha sonra bazı yolcu uçaklarında teknik değişiklikler yapıp bunları kargo uçağı haline getirmiştir. 2000’li yıllardan itibaren başka şirketlerin kargo uçaklarını kiralamaya başlamış ancak bu da yetersiz hale gelince kendi kargo uçakları filosunu kurma kararı almıştır. Bu kapsamda A330-200F tipi kargo uçaklarından ilki 2010 yılında teslim alınmış ve her geçen yıl filoya yenileri eklenmiştir. 

Hizmetler

Turkish Cargo; büyük özen ve titizlikle en temel kargolardan en özel ve değerli olanlara kadar tüm kargoları dünyanın her yerine taşımaktadır. Canlı hayvan, taze gıda, değeri yüksek ürünler, ilaçlar ve cenazeler şirketin tüm özeni ve IATA eğitimli uzman personeli ile taşınmaktadır.

Covid-19 aşıları da oluşabilecek tüm riskler değerlendirilip hepsi için önlem alındıktan sonra aşılar için uygun sıcaklığın (-70 ) korunduğu şartlarda taşınmaktadır. 

Filo

Şirketin bünyesinde bulundurduğu kargo uçakları aşağıdaki gibidir.

10 adet A330-200F

8 adet B777F

4 adet B747-400F

2 adet A310-300F

1 adet 300-600F bulunmaktadır. 

Bunlar dışında, hala daha yolcu uçaklarında da kargo taşımacılığına devam etmektedir.

Önemli Gelişmeler

Turkish Cargo sağladığı hizmetlerle yıllardır pek çok farklı ödüle layık bulunmuştur. Ancak bu ödüllerin yanı sıra bazı ilklere de imza atmıştır.

Turkish Cargo Nisan 2020’de; CEIV Pharma, CEIV Fresh, CEIV Live Animal’ sertifikalarının üçüne birden sahip olan ilk hava kargo markası olmuştur.

Mayıs 2020’de açıklanan verilere göre tüm dünyada hava kargo pazarında yüzde 30’a yakın düşme gerçekleşirken Turkish Cargo kendi pazar payını yüzde 5’e çıkartmıştır. Bu da gökyüzündeki her 20 kargodan 1’inin Turkish Cargo ile taşındığını göstermektedir.

Marka; Aralık 2020’de ise, yaklaşık 60 yıl önce yurt dışına kaçırılan Kybele Heykeli’ni ülkemize taşıyarak adından söz ettirmiştir.


Yazan: Psk. Esen Şen

Kaynakça:

https://www.turkishcargo.com.tr/tr

https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-55293536

https://tr.wikipedia.org/wiki/Türk_Hava_Yolları

Yorum Bırak ;

E-mail hesabınız yayınlanmayacaktır.

Belki İlgini Çeker ;

En Yeniler

Havacılık Psikolojisi Uçan Blog
Havacılık Psikolojisi Uçan Blog